Gratis och gott

Ibland brukar man vid tillfällen då man till exempel blivit bjuden på en middag, lite skämtsamt yttra orden ”gratis är gott”. Och visst kan väl det stämma i en tid då det känns som om att knappt något alls i världen är gratis. Det är inte helt sant, det finns faktiskt en hel del härligheter i livet som inte är av materialistisk karaktär som är helt underbara – och helt gratis.

Du ska här få tips på några vardagsnöjen som måhända är lite carpe diem-inspirerade, men som aldrig kan bli överskattade.

Promenaden

En promenad en stilla sommarkväll då solen fortfarande värmer och vinden är ljum. Väldigt klassiskt och väldigt härligt. Ta med vännen du inte träffat på några månader och kilometer medelst timmar kommer att rusa förbi. Vill du inte ta med vännen, stoppa då in hörlurarna och lyssna på någon av de många Podcasts som idag finns att ladda ned till din mobiltelefon. Avslappnande, nyttig motion – och som sagt gratis.

Kompisfotboll

En annan klassiker sedan gammalt är att samla sitt kompisgäng på den lokala fotbollsplanen. Ett utmärkt sätt att både umgås och få sig lite motion. På med träningsdressen och fotbollsskorna om du har sådana och det är bara att köra igång. Glöm inte fotbollen.

Mys/film/spelkväll

Detta alternativ fungerar bra både för sig själv, med vänner eller partner. Något så enkelt som en trevlig film, en filt och kanske något gott tilltugg kan vara nog så fint och härligt som något annat kostsamt. Eller varför inte spela en runda Alfapet eller Monopol. Möjligheterna är stora!

Några av många möjliga aktiviteter som inte skall förglömmas i dagens, något materialistiska samhälle.Copyright © 2020. All rights reserved.

Posted by admin in category "Gott